Steun ons en help Nederland vooruit

Zorg dicht bij huis

Eenvoudige zorg moet zo dicht mogelijk in de buurt worden verleend. In veel regio’s, waaronder ook Westfriesland, dreigt echter een groot huisartsentekort [bron]. Hierdoor krijgen huisartsen het drukker en hebben ze steeds minder tijd voor hun patiënten. Bovendien leidt het verdwijnen van kleinere praktijken tot zorgen over de leegloop van dorpen en de bereikbaarheid van eerstelijnszorg voor ouderen.

Een huisarts in de buurt

Goede gezondheidszorg begint bij de basis. Hierin moet de huisarts een belangrijkere rol gaan spelen. Nu kunt u voor veel eenvoudige behandelingen alleen nog in het Dijklander Ziekenhuis of Noordwest Ziekenhuis terecht. Onnodig gespecialiseerde zorg verplaatsen we daarom zoveel mogelijk naar huisartsenpraktijken in de buurt. Zo houden we de zorg toegankelijk en efficiënt.

Anderzijds ontlasten we de huisartsen door de samenwerking met gemeenten te verbeteren als het gaat om sociale hulpvragen en preventie. Ook zorgen we voor betere arbeidsvoorwaarden voor praktijkhouders en een beperking van de administratieve lasten. Zodoende wordt het weer aantrekkelijk om als huisarts in Westfriesland te werken en heeft de huisarts weer meer tijd en aandacht voor u als patiënt.

Meer weten over de zorgvisie van D66? Klik hier!

Verdiep u in de standpunten van D66 Westfriesland.

In de media: Deel huisartsen Koggenland wil onder één dak, inwoners vrezen ‘leegzuigende werking’

Laatst gewijzigd op 17 februari 2021